søndag 19. april 2015

Ny bok!


Da har jeg startet med å lese en ny bok. Den heter "bli hvis du kan. Reis hvis du må" og er skrevet på både nynorsk og bokmål. Boken er skrevet av Helga Flatland og er gitt ut av Aschehoug forlag. 




Den handler om de tre barndomsvennene, Tarjei, Trygve og Kristian som alle vokser opp i et lite bygdesamfunn på Vestlandet. De unge guttene bestemmer seg for å verve seg i de norske styrkene i Afghanistan, men ingen av de kommer tilbake. Gjennom boken får vi høre hva som gjorde at de reiste og hvordan deres etterlate takler å miste deres nærmeste. Kapitlene er delt opp slik at de gir stemme til to av guttene og to av de som står dem nærmest. I det første kapitelet får vi høre ting fra Tarjei sin synsvinkel og om hans oppvekst og hva som gjorde at han bestemte seg for å reise. 

1 kommentar:

  1. Hei!
    Her har du en grei start og viser oss hva slags bok dette er, og du sier noe om innholdet i grove trekk. Hva som skjer videre blir jo spennende å høre om, det blir nok mange sider du kan kommentere og gi oss innblikk i. Virker som et spennende bokvalg!

    SvarSlett